11 de des. 2011

Pastís de nous i prunes seques (OV)

La Montse em va regalar un sac de nous fa uns dies (gràcies!). He buscat una recepta per cuinar-les i he trobat una ovovegetariana que puc adaptar. És la recepta del pastís suís que es publica al llibre "Cocina con alimentos integrales" de la Academina de la Cocina Española (edicions Nobel). Jo he fet algunes variacions perquè alguns ingredients de la recepta original no els tinc i els he canviat per uns altres.

Ingredients
  • 4 ous
  • 6 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de farina
  • 3 prunes seques grosses desossades i tallades a trossets molt petits
  • 10 cullerades de nous en pols (amb l'ajut de les nenes hem tret les closques i després les he triturat en un morter)
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1 llimona
  • 1 mica de margarina pel motllo
Preparació
Es prepara el motllo untant-lo amb margarina i posant una mica de farina pel damunt. En un recipient es baten les clares a punt de neu. Quan hagin pujat, s'afegeixen els rovells i, sense deixar de batre, s'afegeixen el sucre integral i la pell de la llimona ratllada. Un cop dissolt el sucre, s'incorporen les nous triturades, les prunes trossejades, tres cullerades de farina i el llevat. Es remena amb cura fins que tot s'uneixi bé. Es posa tota la massa en el motllo preparat i s'introdueix al forn precalentat a uns 180 ºC durant uns 30 minuts o fins que estigui cuit.
Es desmotlla i es deixa refredar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada